دکتر مسلم شریفی/ اطفال و کودکان آسیب پذیرترین گروه جمعیتی هستند، و مرگ و میر آنان اثرات مخرب روحی و روانی بر روی والدین میگذارد
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد، گفت: میزان مرگ ومیر کودکان کمتر از پنج سال را میتوان به عنوان یکی از مهمترین شاخصهای توسعه و سلامت هر کشوری به شمار آورد، که تحت تأثیر عوامل گوناگون اجتماعی و اقتصادی قرار دارد.
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج دکتر مسلم شریفی، تصریح کرد: بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت، میلیونها مرگی که در کودکان کمتر از پنج سال در طول سال رخ میدهد، بیش از نیمی از آنها ناشی از شرایطی است که با مداخلات ساده و مقرون به صرفه میتوان از وقوع آن جلوگیری یا آن را درمان کرد.
وی بیان کرد: از آنجا که اطفال و کودکان آسیب پذیرترین گروه جمعیتی هستند، و مرگ و میر آنان اثرات مخرب روحی و روانی بر روی والدین میگذارد، از این رو مطالعه این پدیده دارای اهمیت می باشد.
معاون بهداشتی دانشگاه و رییس مرکز بهداشت استان، عنوان کرد: نظر به اهمیت مرگ و میر کودکان و اثرهای متعدد اقتصادی، اجتماعی و جمعیت شناختی آن، روند مرگ و میر کودکان و عوامل مؤثر بر آن باید مورد عنایت و توجه خاص جمعیت شناسان، و کارشناسان مسایل بهداشتی قرار گیرد.
گلدانا نیک اقبال، کارشناس مسوول سلامت کودکان و نوزادان، در ادامه گفت: نظام مراقبت مرگ کودکان ۱ تا ۵۹ ماهه با هدف کلی کاهش مرگ و میر کودکان زیر پنجسال طراحی و به اجرا درآمد. با استقرار این نظام، بررسی تاریخچه هر مورد مرگ کودک از زمان بروز اولین علامت خطر تا فوت امکان پذیر و به دنبال آن شناخت عوامل مساعد کننده میسر شده و با انجام مداخلات صحیح و به موقع با پیشگیری از وقوع مرگهای مشابه، کاهش مرگ و میر کودکان مقدور میگردد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: به همین منظور دومین کمیته استانی کاهش مرگ و میر کودکان ۱ تا ۵۹ ماهه خارج بیمارستانی با حضور معاون محترم بهداشتی دانشگاه، پزشک محترم فوق تخصص اطفال دکتر علی کشتکاری واعضای محترم کمیته، در محل سالن جلسات معاونت بهداشتی دانشگاه برگزار گردید.
به گزارش وب: دا لازم به ذکر است تعداد موارد مرگ کودکان ۱ تا ۵۹ماهه در شش ماهه اول سال ۱۴۰۳ در استان کهگیلویه و بویراحمد تعداد ۲۲ مورد می باشد و در مدت مشابه سال ۱۴۰۲ این آمار تعداد ۳۱ مورد بوده است.